Kunci Jawaban Exam Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1, 2, 3

Posted on

Kunci Jawaban Exam Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1, 2, 3

Kunci jawaban exam lengkap kelas pelatihan prakerja “Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1, 2, 3” yang ada di platform Skill Academy

Sebelum mengerjakan soal, kalian harus mengetahui bahwa ada minimal passing grade yang berbeda-beda dari setiap pelatihan yang dipilih.

Kunci Jawaban Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1, 2, 3

Disini urutan soal exam biasanya akan diacak, jadi kalian harus mengabaikan nomor soal dan fokus mencocokkan kunci jawabannya saja.

Mid Test 1 – Pronoun

1. In 1938, when Benny Goodman’s orchestra presented a concert at the prestigious Carnegie Hall, __________ was clear that jazz had at last been fully accepted.

a. there
b. which
c. and
d. it

Jawaban: D

2. Although adult education in America began in colonial times, __________ chief growth has taken place since the 1920’s.

a. its
b. so it
c. but its
d. it is

Jawaban: A

3. Because the papaya graws readily from seed, __________ spreads from its home in Central America and now grows throughout the tropics.

a. to be
b. it
c. the
d. its

Jawaban: B

4. Long before children are able to speak or understand a language, __________ communicate through facial expressions and by making noises.

a. however
b. they
c. furthermore
d. who

Jawaban: B

5. The large compound eyes of the dragonfly __________ to See moving objects almost eighteen feet away.

a. to enable it
b. enabling it
c. it enables
d. enable it

Jawaban: D

Mid Test 2 – Noun

1. Typical of the grassland dwellers of the continent __________, or pronghorn.

a. it is the American antelope
b. the American antelope is
c. is the American antelope
d. the American antelope

Jawaban: C

2. In 1964 __________ of Henry Ossowa Tanner’s paintings was shown at the Smithsonian Institution.

a. was a major collection
b. that a major collection
c. a collection was major
d. a major collection

Jawaban: D

3. Lilian D. Wald, public health nurse and __________ was born in Cincinnati, Ohio, in 1867.

a. reforming society
b. social reformer
c. who reformed society
d. her social reform

Jawaban: B

4. In order to remain in existence __________ must, in the long run, produce something consumers consider useful or desirable.

a. a profit-making organization
b. a profit-making organization which
c. therefore a profit making organization
d. whichever a profit-making organization

Jawaban: A

5. Because of the Aleuts’ constant exposure to cold weather, they have long recognized __________.

a. and body needs to be fat
b. body needs the fat
c. how far the body needs
d. the body’s need for for

Jawaban: D

Mid Test 3 – Articles

1. __________ state of Wyoming is also known as the “Equality State” because Wyoming women were the first in the nation to vote.

a. The
b. There is a
c. That the
d. As the

Jawaban: A

2. Historicaly, __________ chief material for making furniture has been wood, but metal and stone have also been used.

a. it was the
b. that the
c. there was a
d. the

Jawaban: D

3. __________ telescopes of the 1600’s magnified objects thirty-three times their original size.

a. That the
b. The
c. This is the
d. Being where the

Jawaban: B

4. In black verse __________ accented of ten syllables, five of which are accented.

a. line consists of each
b. consists of each line
c. ach line consists
d. it consists of each line

Jawaban: C

5. In the textile industry, the term gunny refers to __________ burlap that is not of the best quality.

a. not expensive a
b. expensive, not
c. not an expensive
d. an inexpensive

Jawaban: C

Mid Test 4 – Adjective and Adverb

1. Acids are chemical compounds that in water solution have __________. a corrosive action on metals, and the ability to turn certain blue vegetable dyes red.

a. tastes sharp
b. sharp-tasting
c. a sharp taste
d. tasting sharp

Jawaban: C

2. __________ of caffeine can result in restlessness, insomnia, and even delivium.

a. Consuming in excess
b. Excessive consumption
c. To consume excessively
d. The consumption excessive

Jawaban: B

3. Although __________ rigid bones exhibit a degree of elasticity that enables the skeleton to withstand considerable impact.

a. apparently
b. are apparently
c. apparently their
d. are they apparently

Jawaban: A

4. According to anthropologists, the earliest ancestors of humans that stood upright resembled chimpanzees __________, with sloping foreheads and protruding brows.

a. facially
b. their faces
c. having facial
d. they had faces

Jawaban: A

5. Many of the Zuni people in the southwestern United States earn their livelihoods and achieve __________ as professional artists.

a. considered them popular
b. considerably popular
c. considering their popularity
d. considerable popularity

Jawaban: D

Mid Test 5 – Comparison Degree

1. The greater the population there is in a locality, __________ for water transportation, and disposal of
refuse.

a. the greater the need there is
b. greater need
c. is there great need
d. the great need

Jawaban: A

2. The development of mechanical timepieces spurred the Search for __________ with which to regulate them.

a. more accurate than sundials
b. more accurate sundials
c. sundials more accurately
d. more accurately than sundials

Jawaban: B

3. Most substances contract when they freeze so that the density of a substance’s solid is __________ of its liquid.

a. than the higher density
b. higher than the density
c. the density is higher than that
d. the higher the density

Jawaban: B

4. The less the surface of the ground yields to the weight of the body of a runner, __________ to the body.

a. the stress it is greater
b. greater is the stress
c. greater stress is
d. the greater the stress

Jawaban: D

5. Maine has __________ weather than most of the other states in the continental United States.

a. coolest
b. the coolest
c. cooler
d. the cooler

Jawaba: C

Exam Pelajari Dasar Bahasa Inggris TOEFL Bagian 1 (TOEFL Part 1)

1. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

Because they are generally taken simply to obtain a recognizable and relatively clear image, most
nonprofessional photographs demand few equipment

Jawaban: D

2. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

The young of most bird species are totally dependence on parental care after hatching

Jawaban: B

3. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

Behavior modification techniques work best with problems that manifest itself in overt actions.

Jawaban: C

4. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

A good exercise program helps teach people to avoid the habits that might shorten the lives.

Jawaban: D

5. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

The most easiest process for mining gold is panning, which involves using a circular dish with
a small pocket at the bottom.

Jawaban: A

6. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

Meadowlarks are about the same size than robins, but they have heavier bodies, shorter tails, and longer bills.

Jawaban: B

7. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

George Washington Carver found hundred of uses for the peanut, the sweet potato, and the soybean and thus stimulated the cultivation of these crops.

Jawaban: A

8. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

A principle of manager is to ensure that every action or decision achieves a carefully planned goal.

Jawaban: A

9. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

Luminescence refers to the emission of light by means another than heat.

Jawaban: B

10. Pilihlah kata/frasa yang tidak tepat!

For hundreds of years, sallors relied on echoes to warn them of another ships, icebergs, or cliffs
in fogey weather.

Jawaban: C

Pelajari Dasar Bahasa Inggris untuk Pemula Bagian 2 (TOEFL Part 2)

Mid Test 1 – Verb and Modal Auxiliaries

1. A historical novel may do more than mirror history: __________ future events.

Jawaban: B

2. __________ the history of the tough, strong. willed Nebraska farmer.

a. Not only is much of the history of Nebraska
B. Though it’s much of the history of Nebraska that is
c. it is much the history of Nebraska’s being
d. Much of the history of Nebraska is

Jawaban: D

3. Great numbers of tiny shelled animals __________ on the ocean floor.

a. Live
b. Living
c. They will live
d. if they lived

Jawaban: A

4. __________ images out of clay, stone, and metal.

a. The shaping of sculpture
b. Sculpting the shapes
c. To shape sculpture
d. Sculptors shape

Jawaban: D

5. The mechanism by which brain cells store memories is __________ clearly understood.

a. none
b. no
c. not
d. nor

Jawaban:C

Mid Test 2 – Preposition and Phrasal Verb

1. Copper sulfate, spread in judicious amounts, kills algae __________ harming fish or aquatic invertebrates.

a. does not
b. but does not
c. except
d. without

Jawaban: D

2. Mary Eliza McDowell’s introduction to social service came __________ when she assisted victims of the great Chicago Fire of 1871.

a. was sixteen years old
b. had sixteen years
c. at age sixteen
d. sixteen

Jawaban:C

3. __________ one time, Manchester, New Hampshire, was the home of the most productive cotton mills in the world.

a. On
b. At
c. By
d. To

Jawaban: B

4. All living organisms constantly absorb carbon __________ their existence.

a. Out
b. About
c. Around
d. Throughout

Jawaban: D

5. The light from a laser differs __________ produced by other sources, such as electric bulbs, fluorescent lamps, and the sun.

a. from the light
b. and the light
c. the light that is
d. the light can be

Jawaban: A

Mid Test 3 – Concord and Parallelism

1. The difference between libel and slander is that libel is printed while __________.

a. spoken is slander
b. is spoken slander
c. slander is spoken
d. is slander spoken

Jawaban: C

2. Nutritionists __________ goat milk to be rich, nourishing, and readily digested.

a. consider
b. is considered
c. are considered
d. considering

Jawaban: A

3. In the late 1800’s, Ellen Richards began working in the new field of “sanitary science which was concerned with waste removal, water purification and __________.

a. to ventilate adequately
b. adequate ventilation
c. adequate ventilate
d. ventilation adequately

Jawaban: B

4. Fruit is one of the most abundant, nutritious, and __________ foods a person can eat.

a. delicious
b. too delicious
c. is it delicious
d. tastes delicious

Jawaban: A

5. __________ limit to the extent which human beings may benefit from their own inventive genius.

a. Not any
b. Has no
c. There is no
d. it not

Jawaban: C

Mid Test 4 – Conjunction

1. __________ irritating effect on humans, the use of phenol as a general antiseptic has been largely discontinued.

a. Its
b. Where its
c. Since its
d. Because of its

Jawaban: D

2. __________ a child, sculptor Anne Whitney showed an eager intellect and artistic talent that her parents recognized and encouraged.

a. Has been
b. It was while
c. She was
d. As

Jawaban: D

3. __________ 1895 did Cornell University begin to offer a degree in ornithology.

a. Not until
b. Not since
c. Until
d. In

Jawaban: A

4. People’s expectations for a higher standard of living increase __________.

a. conditions in their community improve
b. since conditions in their improving community
c.conditions improve in their community
d. as conditions in their community improve

Jawaban: D

5. Gorillas are quiet animals, __________ they are able to make about twenty different sounds.

a. how
b. in spite of
c. because of
d. even though

Jawaban: D

Pelajari Dasar Bahasa Inggris untuk Pemula Bagian 2 (TOEFL Part 2)

Exam

1. Before the invention of the clock, people had to reliable on the celestial bodies to tell time.

Jawaban: C

2. When a spinning ball bounces, some of the energy contained in its rotation can transferred to its energy of forward motion.

Jawaban: C

3. Once inhaled Tuberculosis frequently grows in the lungs, but can spreading to any part of the body.

Jawaban: D

4. The chemicals in pesticides may have built up as residues in the environment.

Jawaban: B

5. Lycopene, an antioxidant chemical in tomatoes, might have offer some protection against cancer.

Jawaban: C

6. Common use with gold in the nineteenth century was as a standard for the value of money.

Jawaban: B

7. If laid out in straight line, the human digestive tract would measure approximately thirty foot in length.

Jawaban: D

8. Interest with major social events led to a period of growth in journalism after 1945.

Jawaban: A

9. Almanacs in simple form have been known from the invention of writing.

Jawaban: B

10. In 1981, the fossil jaw or a previously unknown small mammal was found onto a Navaho reservation in Arizona

Jawaban: D

11. It is more difficult to write simply, directly, and effective than to employ flowery but vague expressions that only obscure one’s meaning.

Jawaban: B

12. Many people who live in New York City thinks that life in a large city special advantages.

Jawaban: B

13. Translated into terms of psychological theory, association has been thought of as the basis of to learn, conditioning, and creative thinking.

Jawaban: C

14. Textile art is known for both its tactile and vision qualities.

Jawaban: C

15. During most of this century, Philip Randolph struggled for Black rights in the United States and
becomes an important figure in the labor movement.

Jawaban: C

16. According to cognitive theories of emotion, anger occurs when individuals believe that they
have been harmed and that the harm was either avoidable and undeserved.

Jawaban: D

17. The relationship of Latin American music to Black music in the United States is clearly evident in the unaccented beats that are common to either.

Jawaban: D

18. Due to its excellent tensile strength, acetate rayon is an important material for products so as
balloons, parachutes, fire hoses, and webbing.

Jawaban: C

19. Salmon spend most of their adult lives in salt water, despite they return to their freshwater
birthplaces to spawn and die.

Jawaban: C

20. Nature not only gave the Middle Atlantic region fine harbors, however endowed it with a first-class system of inland waterways.

Jawaban: C

Pelajari Dasar Bahasa Inggris untuk Pemula Bagian 3 (TOEFL Part 3)

Exam

1. In a representative democracy, the people election delegates to an assembly.

Jawaban: C

2. A citadel, a fortress designed for the defense of a city usually standed on top of a hill.

Jawaban: D

3. Conservative philosophers argue that the very structure of society is threatening by civil disobedience, while humanists stress the primacy of the individual conscience.

Jawaban: B

4. Gulls can often be see swooping over large bodies of water.

Jawaban: B

5. Gore Vidal has steadily pursue a literary career remarkable for its productivity, versatility, and unpredictability.

Jawaban: A

6. Barges which carrier most of the heavy freight on rivers and canals are usually propelled by towing.

Jawaban: A

7. A rocket burns propellant rapidly and most rockets carry a supply that last just a few seconds.

Jawaban: D

8. Industrial buyers are responsible for supplying the goods and services that an organization required for its operations.

Jawaban: D

9. How many people remember listening to Orson Wolles 1938 radio broadcast. The War of the Worlds, which convince thousands that space aliens had invaded the Earth?

Jawaban: D

10. Jackie McLean’s recordings have shown that he is one of the few jazz musicians who style A Boy
Playing has kept pace with the evolution of modern jazz.

Jawaban: B

11. The boiled point of any liquid is determined by the pressure of the surrounding gases.’

Jawaban: A

12. The scientific revolution of the early 1900’s affected education by change the nature of technology.

Jawaban: C

13. On May 20, 1932. Amelia Earhart became the first women fly solo across the Atlantic Ocean.

Jawaban: C

14. Statue of Liberty was originally proposed in 1865 to commemoration the alliance of France with the American colonies during the American Revolution.

Jawaban: C

15. Benjamin Franklin drew a political cartoon that is credited raising 10,000 volunteers for the American Revolutionary War.

Jawaban: C

16. Per capita income is a nation’s entire income dividing by the number of people in the nation.

Jawaban: B

17. The bison, know for the bump over its shoulders is usually called a buffalo in North America.

Jawaban: A

18. The age of a geological sample can be estimated from the ratio of radioactive to nonradioactive
carbon present in the object is examined.

Jawaban: D

19. During the colonial days, the Iroquois had an agricultural economy basing mainly on com with Supplementary crops of pumpkins, beans, and tobacco.

Jawaban: B

20. The “ashcan” school in American art being a rebellion against traditional subjects and favored the painting of backstreet scenes.

Jawaban: B

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *